Fotogaver

Design din egen fotogave

Der er rig mulighed, for at designe dine egne fotogaver, for hos Myboudoir får du altid de udvalgte billeder med som billedfil – Det betyder, at du har rettighederne til dine billeder og frit kan designe den personlige gave. Der er nærmest uanede muligheder; og vælger du at gøre det selv, er der masser af penge at spare. Her kan du læse mere om de mange muligheder og følge links til Myboudoirs fortrukne forhandlere.

Kan Myboudoir designe fotogaver og layout?

“Ja!” er det korte svar. Faktisk kan du få løst en hvilken som helst opgave, hos Myboudoir. – Men jeg synes nu, at man skal holde sig til det man er bedst til – og det Myboudoir er bedst til, er at give dig fantastiske billeder, fremkaldt på professionelt papir. De vedhæftede links giver dig mulighed for at lege med dine billeder selv. Alle forhandlere, der er linket til, har gratis software til download og gode guides, så du sagtens kan kaste dig ud i opgaven selv. Jeg gør det gerne for dig, men så skal du betale timepris for mit arbejde også. Desuden benytter jeg ofte selv Mediamouse i Allerød, når Myboudoir skal have designet et større parti til tryk. F.eks. visitkort, billedmapper evt. De er vildt flinke, super professionelle og kommer også med gode forslag – også til ting man ikke selv har tænkt over – Du er velkommen til at prøve dem: www.mediamouse.dk Jeg ved, at flere af Myboudoirs kunder har benyttet dem – bl.a. til specieldesignede takkekort fra et bryllup.

Billeder fremkaldt på lærred

Fremkald dine billeder på lærred med en fin ramme – Det er super nemt og enkelt og giver dine billeder et mere personligt præg, end ved almindelige fremkaldelser/plakater.boudoir fremkaldt på lærred

 

Fotobøger til morgengave

Én af de mest populære fotogaver er en fotobog med private billeder. Mange vælger at lave en fotobog med boudoir billeder – enten som morgengave, fødselsdagsgave, julegave eller en anden begivenhed. De er nemme at sætte op og de fleste forhandlere har gratis download til design og layout. De fleste har også en auto-funktion, så billederne sættes automatisk op og er du ikke helt tilfreds, kan du efterfølgende selv rette din fotobog på. Fotobøger fås i mange forskellige størrelser og med antal sider efter eget ønske. Der kan også skrives tekster eller små digte i fotobøgerne, hvilket er en ret sød idé, til den peronlige fotobog. Er det som morgengave, er det oplagt at skrive små “wedding vows” / kærlighedserklæringer eller små digte, i bogen.

Billeder i fotobogen

badebro myboudoir

 

Myboudoir fotoredigeringfotobog forside myboudoir

 

 

 

 

 

 

 

 

Scrapbøger og fotoalbums

Den bedste billedkvalitet får du helt sikkert, hvis du vælger et fotoalbum til dine professionelle fremkaldelser. Og der er mulighed for at gøre dit fotoalbum meget personligt. Design dit fotoalbum som en scrapbog, med små sedler og beskeder, et stykke blonde, tørrede blomster, similisten eller noget helt andet. Passepartout er altid en god idé og får dine billeder til at fremstå endnu smukkere, end hvis du bare sætter dem i en billederamme, hvor billedet går helt ud til rammens kant. Husk altid at bruge rigtig fotolim eller dobbeltklæbende fototape, som du kan købe for ca 30 kr hos de fleste fotoforhandlere. Bruger du almindelig lim vil billederne med tiden blive krøllede og almindelig lim har kemikalier, der kan ødelægge billederne. Ligeledes kan du hurtig forvandle et kedeligt fotoalbum, til et meget personligt og/eller stilrent design, ved at betrække fotoalbummets omslag – F.eks. med stof. Syg et omslag eller lim det på med stoflim. Det er ret nemt og vil ligne en million! Her ser du en fotobog, brugt som morgengave til et bryllup. Fotooptagelsen var en del af en polterabend for bruden, som valgte at bruge billederne til en fotobog, med billederne trykt på siderne og på bogens omslag.

Kopper og krus med eget billede

En rigtig god gave idé er personlige kopper og krus, med dine private motiver. Vær opmærksom på, at den største udfordringer ved at fremkalde flotte billeder på krus er, at billederne ofte bliver for farvede – Det vil sige, at rød bliver mere rød, grøn bliver mere grøn etc. Det vil oftest være hudtonen, der synes mindre naturlig, end ved et normalt print. Jeg vil anbefale, at man fremkalder billeder i sort/hvid, hvis man vil printe på kopper og krus, men farvebilleder kan også sagtens gå an.

Spillekort med dine billeder

billede til kortspilSpillekort

Der er også mulighed for at lave et sæt spillekort. Prisen er rimelig de fleste steder og er virkelig nemt at sætte op, med den ganske overskuelige guide i programmet, der kan downloades gratis. Vær dog opmærksom på, at billederne får en anden beskæring, pga.skabelonen i programmet. Her er vist et eksempel, hvor billedet er spejlet, som det er på de fleste spillekort. Dette er gjort i billedregigering i photoshop og er således ikke en feature i programmets opsætning, men gjort manuelt, før billederne er uploadet til spillekortene. Det er muligt at få sine egne billeder på talsiden og på spillekortenes bagside – Dog kun ét billede som kortenes bagside – Forsiden kan man variere efter ønske. Bemærk at dette var en test, udført på min egen familie – Derfor de meget sære smil 😉 Jeg har linket til den enste side, hvor jeg har fundet mulighed for tryk på begge sider af kortene. De fleste tilbyder kun tryk på bagsiden af kortet – jeg synes, at billederne på selv kortet er langt mere personligt og sjovt.

Bestil dine personlige SPILLEKORT med dit eget billede hér

 

Kvalitet af professionelle fremkaldelser og fotoprint

Der er stor forskel på kvaliteten af fremkaldelser. Og langt de fleste fotofremkaldere er sat op med en autofunktion, der automatisk justerer lys, farver og kontraster. Dette skyldes, at langt de fleste privatfotos, der fremkaldes for under en krone, er feriebilleder, f.eks. fra en fødselsdag, fra små kameraer med autofunktioner eller Iphones og Android. Kvaliteten af privatfotos bliver oftest bedst, ved fremkaldelser, når de fremkaldes som “feriebilleder” – Det går bare ikke med store, professionelle billedfiler, hvor der er arbejdet med speciel lyssætning samt farver og kontraster i efterbehandling af billederne. Fremkalder du professionelle billeder med en “feriebilled” fremkaldelse, kan du opleve at lyset og farver varierer betydeligt, fra den originale fil. Test derfor altid det mindst mulige antal fremkaldelser, før du bestiller et større antal. Opstartspriser og evt. forsendelse er som regel givet rigtig godt ud, før du bestiller et større antal eller et meget dyrt produkt. Har du mulighed for det, så bed ALTID om fremkaldelser “uden korrigering”! Din fotohandler bør vide hvad det betyder (-at der ikke fremkaldes med autoredigering). Jeg har linket til et online site, hvor jeg faktisk har haft bedst erfaring med billige ferie-fremkaldelser af professionelle billeder. Bestil dem på mat papir, så kommer du tættest på en fornuftig kvalitet af fremkaldelserne.

Online fremkaldelser i fornuftig kvalitet.

Kvalitet ved andre print

Kvaliteten af print på forskellige materialer er også meget forskelligt – Husk altid, at de billeder, du modtager fra Myboudoir er printet professionelt og at Myboudoir jævnligt tjekker skærmindstillinger og synkroniserer med fremkaldelsen af billederne. Der er stor variation i hvor ofte de forskellige fotoforhandlere skifter kemikalier og kører kalibrering af deres maskiner – Derfor er kvaliteten af fremkaldelser, hos to forskellige forhandlere, aldrig ens. Ligeledes er der stor forskel på printets kvalitet, når man  fremkalder et billede på professionelt fotopapir og på f.eks. en kop eller en pude. Har du dette in mente, kan du sagtens kaste dig ud i at designe dine egne fotogaver. Dermed sagt, at min egen familie nok ikke vil bemærke en forringet kvalitet – men de er jo heller ikke fotografer – derimod vil de med garanti værdsætte motivet og fotogaven, uden forbehold!